22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Перфектния кандидат за работа в СТРАНД- кариерна вечер с Мариела Остенд

Младите хора в Бургас имаха уникалната възможност да участват в кариерна вечер в СТРАНД. Студенти, работещи младежи и представители на неправителствения сектор се запознаха с това, как успешно да се представиш  и да разгърнеш потенциала си пред работодателят.

„Изборът на правилните кандидати е точно толкова важен за работодателите, колкото за кандидатите, затова те търсят А-плаъерите“ каза г-жа Мариела Остенд, която е управител на бизнес с над 200 служителя и  кариерен ментор на млади професионалисти, които са я впечатлили с потенциала си. Мариела Остенд притежава академично образование – МSc Физика и професионално образование – ACCA, CISI.

Мариела Остенд обясни, че един кандидат е А-плаъер, когато прави това което обича, той има дадености и талант за определената работа.  „Типичната грешка е когато  работата да се избира по линията на най-малкото съпротивление – къде има обявени позиции независимо, какви са те като например връзка със семеен бизнес, „модерна“ за момента специалност и др.“ подчерта г-жа Остенд.

Според Мариела Остенд кандидатите трябва да подхождат по обратен начин, да идентифицират, къде те имат потенциал и активно да търсят бизнеси, където те могат да го реализират. Добрите работодатели са избирателни и конкуренцията е голяма, за да има шанс един кандидат трябва да има допълнителни умения.  Един млад човек, който разчита не само на образованието, но и на допълнителни занимания като участие в семинари, обучения, да се информира за дейността на една фирма.  Младите хора трябва да са активни, а не пасивни в избора на  работа и сами търсят работодателите, а не чакат да някой да „открие“ таланта им.

Възпитаничката Цветина Каменова на един от най-елитните университети от Брашляновата лига като Харвард, Принстън, Йейл и Браун разказа конкретни примери в едно интервю за работа. Цветина в завършила Университета „Браун“ и има опита в това как един кандидат трябва да подходи към интевюто, за да впечатли работодателя. Сред завършилите образованието си в Брашляновата лига са актьора Джак Лемън, политика Франклин Рузвелт, Джон Кенеди, Бил Гейтс и много други световни личност.

 

Г-жа Остенд се ангажира кариерните вечери да станат регулярни и на следващи такива срещи да разгледа конкретни случаи на кариерно планиране.

 

Мероприятието се реализира със съдействието на Сдружение „Младежки Глас” България и Студентски съвет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Информация за следващите срещи, можете да намерите на: www.strand.bg или www.facebook.com/StrandBurgas.

 

СТРАНД се намира се на 300 м от ул. Транспортна в посока София, и само на 10 км от центъра на града и летище Бургас.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук