14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Песента „Моята родина“ откри „Сребро в косите – песен в душите“ 2

Фолклорната песен „Моята родина“, изпълнена от състава към клуб „Четирилистна детелина“ от кв. Ветрен даде начало на второто издание на Националния фестивал „Сребро в косите – песен в душите, край морето на Бургас“. Фестивалът, насочен към хората от третата възраст, се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“.

Пред препълнената зала на НХК, днес и утре, над 60 самодейни певчески състави и 20 индивидуални изпълнители ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Зам.-кметът на града Йорданка Ананиева поздрави гостите от гр. Мъглиж, Нова Загора, Варна, Твърдица, Айтос, Поморие, Горна Оряховица Тополовград, Елена и Малко Търново, и пожела успех на всички участници във фестивала.

Първият концерт ще продължи с изпълнения на титулованото бургаско трио „Мъниста“ с художествен ръководител Веселин Тодоров и вокална група „Бургас“ с ръководител Петър Петров.

Програмата, днес, продължава до 17.00 часа. По традиция през втората вечер /26 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора и на 2012 година – обявена за Mеждународна година на активното стареене.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук