9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Петко Иванов: Областен лидер на АБВ ще бъде избран през февруари 2015г.

През февруари 2015 година ще бъде избран областния лидер на АБВ в Бургас. Месец преди това трябва да се проведат общинските конференции, на които да бъдат избрани делегати за областното събрание. Провелата се преди няколко дни конференция на партията разбуни духовете, тъй като взетите на нея решения не са подкрепени от мнозинството и са в разрез с устава на партията. След форума името на Антон Коджабашев се спрегна за областен лидер на АБВ. Първанов, Петко Иванов, АБВЗа коментар по темата потърсихме Петко Иванов – председател на областния предизборен щаб на АБВ по време на кампанията за 43-то Народно събрание.

– Г-н Иванов, лигимитно ли е ръководството, което бе избрано миналата неделя?

– Нямам становище по темата дали е лигитимно или не, но е в нарушение на устава на партията. По въпроса трябва да се произнесе Изпълнителния съвет на АБВ, който може да вземе решение. Според устава, първо се сформират общинските структури, на общински конференции се избират делегати за областната конференция и на нея се прави избор на председател.

– Как ще коментирате афишираното на пресконференция Областен съвет с председател Антон Коджабашев?

– До колкото имам информация, на тази конференция е избрана работна група, която да подготви провеждането на общинските конференции.

– Издигана ли е вашата кандидатура за областен лидер на въпросната конференция?

-Това не може да се случи, защото не съм присъствал на тази конференция. Нито аз съм се кандидатирал, нито някой е издигнал кандидатурата ми. – Вие бяхте областен координатор на предизборния щаб на АБВ… – Бях определен за председател на Областния предизборен щаб с решение на предизборното бюро на партията. Счетох, че с приключването на изборите съм изпълнил задачата, която ми е поставена и с това е отпаднал ангажимента ми. Уведомих ръководството, че е редно областния координатор на партията да бъде избран съгласно устава.

– Подготовката за конференцията на 14-ти декември обаче бе направена по друг начин.

– Подготовката на конференцията на 14 декември беше направена, въпреки становището на Контролния съвет на партията, че избори за ръководство не бива да се провеждат, защото това е в нарушение с устава на партията. Не участвах в тази конференция, защото уважавам становището на Контролната комисия и не аз съм човека, който ще нарушава устава на политическа партия АБВ.

– Кога трябва да се проведат общинските и областната конференции?

– Те ще се определят по график. През януари ще бъдат общинските конференции, а през февруари – областната. На общинските конференции ще бъдат избрани делегати за областната.

– Имате ли противоречия с Антон Коджабашев?

– Лични противоречия с Антон Коджабашев и с Драгомир Попов нямам. Имаме принципни различия относно партийното строителство и структурирането на организацията на партия АБВ. Трябва да се спазва устава и да се структурира партията отдолу нагоре, а не обратно.

– Ще се кандидатирате ли за областен лидер на партията през февруари?

– Ще го направя, ако кандидатурата ми бъде издигната от три или четири общински организации.

Антон Коджабашев потвърди за zonaburgas.bg, че оглавява работната група за провеждането на общинските конференции, които ще започнат да се провеждат от месец януари, а не е избран за областен лидер на АБВ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук