13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Петко Нанчев: Няма да допуснем презастрояване в Странджа

„Надявам се, че държавата ще успее да помогне за разрешаването на проблемите, които има в Парк „Странджа”. Последните действия, които бяха прeдприети показват, че подобно намерение има.” Това коментира за zonaburgas, Петко Нанчев от ПП „Странджа”. Към момента той е временно изпълняващ длъжността директор на паркa за срок от шест месеца.

©Снимка: club50plus.bg

По думите му, планината ще бъде съхранена, за което свидетелства твърдата позиция на държавата и обществото. „Трябва да убедим общините, чийто граници попадат в територията на парка, че богатството на природата трябва да бъде запазено. Имаме все повече разбиране от тяхна страна”, допълни Петко Ненчев.

Дирекцията на парка не разрешава строителството на даден обект. Тя само контролира и съгласува дейността. Ненчев бе категоричен, че презастрояване няма да бъде допуснато.

„Смятам, че Министерството на околната среда, заедно с Регионалната дирекция по горите ще ни подкрепят. Апетити към Странджа винаги е имало, но ние ще отстояваме нашето виждане за развитието на парка, а то в никакъв случай не е свързано със строителство по бреговете”, каза още Петко Ненчев.

След изтичането на на шестте месеца  трябва да бъде организиран конкурс за постоянна длъжност на директор в Парк „Странджа”.Ненчев все още не е решил дали ще участва в него.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук