13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Петлите“ тръгват на турне

Танцова формация  „Петлите” тръгва на национално турне под патронажа на министъра на културата Петър Стоянович. Кметът на Бургас Димитър Николов също е изразил готовност за  пълна логистична подкрепа. За разлика от предишни години, през тази, турнето на бургаските сираци няма да е концерт, а представяне на  спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем”, създаден под режисурата и сценария на Симеон Димитров, хореография Петя Стойкова и вокален педагог Милена Добрева.

 

 

 

Мюзикълът разказва за историята на дете, изоставено в дом, трудните пътища през които минава, за да стане достоен човек. Идеята за спектакъла е на ръководителя на „Петлите” Георги Димитров, самият той е възпитаник на дома за деца и юноши „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Както и в останалите проекти на състава освен деца от домовете участват и деца от семейства.

Това е поредната интеграция на сираците сред свои връстници, което е най- голямото достойнство на уникалния бургаски социален проект, водещата роля за който е отново на Георги Димитров. Първата спирка на турнето тази година ще е в Хасково, на 06. септември от 15 часа в Младежкия дом на града. Премиерата в Бургас ще е на 19 септември от 19 часа в театър „Адриана Будевска”. Останалите градове на турнето са: Созопол, Поморие, Несебър, Варна, Плевен, Средец, Стара загора и София.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук