14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Петранка Кирова: Моята кауза е Лозенец

Кандидатът на БСП за кмет на село Лозенец, общ. Царево Петранка Кирова проведе среща с жители на населеното място. Пред тях тя разясни каузата и целите си. На срещата официален гост беше народният представител от „БСП за България” Николай Тишев, който засвидетелства своята категорична подкрепа за Кирова.

Пред всички присъстващи Петранка Кирова заяви, че ще работи за изграждането на мултифункционален културен дом за туристически, бизнес и културен център в сградата на старото училище, както и за доизграждане на спортния комплекс за нуждите на местната общност.

„Завършването на спортната площадка в Лозенец е неотложна задача на общинската администрация. В момента площадката е „замразена“ и от много време по нея са спрели всякакви строителни дейности. Причината за изоставянето на обекта е обвита в административна мъгла“ – смята Кирова.

Тя е на мнение, че липсата на място, където местните хора да спортуват, е дискриминация към жителите на курорта, който осигурява внушителна част от приходите на община Царево.

Като други нейни приоритети тя е заложила поддръжката на уличната, алейната и тротоарната мрежа, включваща всекидневно измиване на улиците през активния летен сезон, разширяване на туристическия сезон чрез създаване на театрален, фолклорен и музикален фестивал в Лозенец и полагане на първи стъпки за изграждане на лятна амфитеатрална сцена в парка /крайбрежната зона/, обособяване на малък етнографски музей с експонати, представящи основателите на Лозенец и традициите на селотo  в мултифункционален културен дом /старото училище/.

Кирова бе категорична, че трябва да се предприемат първи стъпки и за изграждане на подход към промишлената зона на Лозенец. Тя предлага бързо и евтино решение на дългогодишните проблеми с организацията на движението в селото.

„Една от най-критичните точки, където често се стига до пътно-транспортни произшествия, е подходът към промишлената зона на Лозенец. При влизане и особено при излизане от нея автомобилистите нямат добра видимост. По този начин те се озовават буквално пред движещите се с голяма скорост автомобили и транспортни средства по главния път Бургас-Царево“ – добави кандидатът за кмет.

Проблемът остава висящ от години и въпреки многобройните сигнали и оплаквания на хората от Лозенец, никой не взима мерки.

Петранка Кирова е изчислила, че обезопасяването на конфликтната точка ще струва на общинския бюджет около 5000 до 6000 лв. С тези средства могат да бъдат закупени две големи огледала за „обратно виждане“, които да се позиционират в близост до подхода на промишлената зона. Така шофьорите ще виждат ясно всички участници в движението и ще могат да избегнат сблъсък.

„На 30 април можете да гласувате положението в Лозенец да се промени или да остане същото“ – коментира Кирова

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук