13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Петър Кънев: Нужни за реформи, които да облекчат бизнеса

Като кретенизъм определи изискването за поставяне на касови апарати в лодките, водачът на листата на БСП – лява България в Бургас, Петър Кънев /на снимката вдясно/. По думите му, той и съпартийците му ще се борят за отпадане на задъжението или поне за отмяната му, когато става дума за лодки до 12 метра. 

Кънев и изпълнителният директор на Съюз „Произведено в България“ , Пламен Грозданов насочиха политическото и обществено внимание към проблемите на малкия и среден бизнес у нас.

На среща с медиите, те обсъдиха и последиците от санкциите срещу Русия, които търпи българската икономика. По думите на Петър Кънев, в момента страната ни има нужда от спешни реформи, които да облекчат бюрократичната тежест върху микро-бизнеса у нас, тъй като именно той бил грабнакът на икономиката ни.

Според изнесените от него официални данни, българските фирми, представители на сектора, са над 320 000 от общо 350 000 регистрирани. В тях пък били заети малко над 600 000 души. Проста сметка показвала, че в българските микро-фирми работят по-малко от двама души – точно 1,8.

„Изискванията към тези фирми са абсурни. Бизнесът е обременен с множество документи, които се изискват. По груби сметки са около 30. Различните разрешителни например са над 600. Това е безумно”, коментира Кънев.

От своя страна директорът на Съюз „Произведено в България“ допълни, че нашият износ на продукти, спадащи към ограничителния списък на Русия, е незначителен.

По думите му, не санкциите, а свободния пазар оказвали негативни влияние върху родното производство.”Има страни, които са силно засегнати от ограниченията. Това неминуемо води до свръхзапасяване в Европа. Така продукцията от Западната част на Стария континент се плацира в централните и източните части.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук