10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Петър Кънев от Ямбол ще води листата на БСП в Бургас

Ямболският бизнесмен Петър Кънев ще води листата на БСП в Бургас. Това е решението на изпълнителното бюро на партията, което ще бъде предложено на пленума, който започва в 14 ч., пише 24 часа. Кой е Петър Кънев! Родом е от Ямбол, където завършва математическата гимназия. 

снимка: Монитор
снимка: Монитор

Завършва Московския полиграфически институт и се занимава с печатарство  над 30 години. Депутат е от Коалиция за България в 40-ото и 42-рото Народно събрание.  Председател на групата за приятелство с Русия, член на бюджетната и икономическата комисии.

Между двата мандата на депутат бе съветник на президента Първанов по въпросите на Черноморското икономическо сътрудничество. Председател на Съюза на печатарите, бил е вицепрезидент на Съюза на работодателите, член на ръководството на конфедерацията на индустриалците. Името му е спрягано за какво ли не – от министър на икономиката, през кмет на София, та до шеф на митниците, припомня „Монитор“.

Бивш волейболист, израснал в родния Ямбол, а после и в спортната рота на ЦСКА и на столичния „Локомотив”, а понастоящем е първи вицепрезидент

на Българската федерация по волейбол. Голямата му страст обаче си остава гмуркането. Запален леководолаз е от над 20 години, а преди две лета разшири хобито си и със събирането на артефакти от дъната на водните басейни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук