12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Петър Кънев: Ще издадем сборник за годишнината от кончината на Цоня Дражева

Изненадващо спокойно е всичко. Крайно време беше да имаме такава предизборна кампания. Това каза в Бургас водачът на листата на Коалиция „БСП – „Лява България”, Петър Кънев. Пред журналисти той сподели впечатленията си от първата седмица от предизборната кампания и коментира част от срещите, които е имал с различни организации и държавни структури в региона. 

Според Кънев, хората се интересуват най-вече от проблемите на градовете, в които живеят. „Местната тематика е силна”, категоричен бе той. Съвсем скоро, кандидатът за народен представител е има среща с директора на бургаския, Милен Николов. След срещата им станало ясно, че по повод годишнината от кончината на Цоня Дражева ще бъде издаден сборник с най-важните открития, направени от нея и екипът й.

„Проблемите на музеите са много сериозни. Трябва да видим каква ще е конфигурацията на изпълнителната власт в следващия кабинет. Относно сградите от фонда на музея в Бургас, учудва ме това, че те са частна държавна собственост. Това на практика блокира финансиранто от европейските програми. Абсурдно е експозициите на музея да са пръснати така. Бургас трябва да има голям музей”, каза ощe Петър Кънев и допълни: „ще работя с всички депутати не само по този въпрос. Нужно е съгласие, независимо каква ще бъде конфигурацията на управлението.“

Той сподели и впечатления от срещите си, които е имал в Камено, Малко Търново, Средец и Карнобат. Кънев наблегна на липсата на промишленост и обезлюдяването на малките градове.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук