16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Петя остава в ареста. Проплака, че намушкала поляка при самозащита

Работата „намирисва” на самозащита, коментират запознати по случая  с 21-годишната Петя Райчева, която надупчи с нож полски гражданин в хотелската му стая преди няколко дни. Днес съдът наложи най-тежката мярка на момичето – „задържане под стража”.

Според държавното обвинение, Петя е опасна за обществото, тъй като нападнала поляка без каквато и да било провокация от негова страна. Имало и вероятност да се укрие.

Защитата обаче отхвърли искането, като посочи текстове от закона, които ликвидират зависимостта между мярката и безусловно доказаното обвинение. Така или иначе, аргументите не издържаха. Пред съда, Петя настоя да бъдат направени снимки на раните, които е получила при сборичкването с пострадалия.

Според нея, можело да се използват като доказателство. Момичето има порезни рани по ръцете и едното рамо. По думите й, мъжът поискал от нея 50 лева, но тя не разполагала с толкова. Чужденецът се ядосал и извадил нож, който тя успяла да издърпа. С него се защитила и по-късно избягала.

„Първоначално той лежеше върху мен и ме държеше. Исках да се защитя”, проплака Петя в съда. Според поляка обаче, тя го нападнала без основание, докато излизал от банята. Към момента той е в стабилно състояние, след като лекарите от Бургаската болница, обработиха раните му.

Заключението на съдебните медици гласи, че раните, които Петя му е нанесла с ножа, са били леки и в никакъв случай не могат да доведат до фатален край.  Защитниците прозряха възможност, обвинението да бъде изменено от опит за убийство в нанасяне на лека телесна повреда.

По случая вече са изготвени две медицински експертизи. Тепърва ще се прави и психологическа такава. В съда стана ясно, че Райчева е лекувана два пъти в бургаския психо-диспансер. Не е осъждана. През миналата година е била разпитвана по делото срещу Станка Бодурова, която бе уличена като съдържателка на бардак в к-с „Меден рудник”.

Райчева живее сама в наследствено жилище. Майка й е починала. Няма информация къде се намира баща й, с когото не са се виждали от години. Притежава и апартамент в центъра на Бургас, който отдавала под наем.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук