13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пет опита за контрабанда на цигари на Малко Търново и Лесово

 Пет опита за контрабанден внос на цигари в търговски количества пресякоха митническите инспектори на Малко Търново и Лесово през последното денонощие. Иззети са 11 500 къса /575 кутии/ цигари без акцизен бандерол. Съставени са пет акта за нарушения на Закона за митниците срещу трима български граждани и двама румънски граждани. 4 900 къса от контрабандните цигари са иззети на Митнически пункт /МП/ Лесово при щателни проверки на влизащи в страната от Турция три леки автомобила с българска регистрация. mitnisa18.jpgИ при трите случая цигарите са били укрити в пригодени за тайници фабрични кухини в автомобилите. Издадените актове за митнически нарушения са срещу трима български граждани с адресни регистрации в гр. Ямбол. 

Други 6 600 къса контрабандни цигари са иззети на МП Малко Търново при щателни проверки на влизащи в страната от Турция в различни часове на денонощието туристически автобус с румънска регистрация и лек автомобил също с румънска регистрация.  И при тези два случая цигарите са били укрити във фабрични кухини на превозните средства. Срещу двамата шофьори – румънски граждани с инициали S.M. и I.C. са издадени актове за нарушение на Закона за митниците.

40 опита за контрабанден внос на цигари и тютюн от Турция са пресечени на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново само през последните две седмици при проверки на леки автомобили и туристически автобуси . Иззети са 74 060 къса / 3 703 кутии/ контрабандни цигари без акцизен бандерол и над 100 кг. нарязан тютюн за цигари.  

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук