18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Пет премиери за 100 години- бургаския театър

Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас ще отбележи 100 години от създаването на театъра с пет премиери, съобщи директорът на театъра Борислав Чакринов. Постановките ще бъдат играни пред публика от 24 до 28 септември.

 

Първата премиера  на 24- ти септември е „Кавказкият тебеширен кръг” на Бертол Брехт. Постановката е на Ивайло Христов и е коопродукция със студенти от НАТФИЗ.

 

На 25-ти септември ще бъде игран спектакъла „Бай Ганьо в театъра” от Георги Данаилов по мотиви на Алеко Константинов. Постановката е на шефа на театъра  Борислав Чакринов. В спектакъла гостуват група бургаски актьори- Тончо Токмакчиев, Стефан Щерев- Чечо и Тони Минасян.

 

На 26-ти ще бъде представен спектакълът –класика „Боряна” от Йордан Йовков. Постановката е на Бойко Богданов.

 

На 27-ми е спектакълът „За Господ-забранено!” по пиесата на Мартин Макдона. Оригиналното заглавие на пиесата е „Самотния Запад”и тя се поставя за втори път в България. В спектакъла участва Асен Блатечки и Ива Папазова, най-новата актриса на бургаския театър. Спектакълът е забранен за лица под 16 години защото текстовете на Макдона по цял свят са трудни за възприемане и винаги представят крайни, обясни Чакринов.

 

Последната вечер на 28- ми ще се играе „Българският модел”-двадесет години по-късно, по Станислав Стратиев, където ще играе цялата трупа на театъра.

 

Освен петте премиери на 20 и 21 септември в Бургас ще гостува внушителната трупа на Омския академичен театър от Русия с два спектакъла „ Дачници” и „Фаталното число или дяволската дузина”.

 

Отбелязването на годишнината започна с представянето на изложбата –театрален плакат на Стойчо Сакалиев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук