24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Пет станаха жертвите от тежката катастрофа с военен микробус край Плевен

Още двама души починаха през нощта от раните си след тежката катастрофа, при която две леки коли и един военен микробус се блъснаха на моста над железопътния прелез в Плевен. Така жертвите от вчерашния зверски сблъсък край село Гривица станаха пет, като четири от тях са от военния бус.

При инцидента трима души загинаха на място, а петима бяха настанени в болница в тежко състояние. Снощи в Реанимацията в УМБАЛ“Д-р Георги Странски“ в Плевен са починали двама от докараните петима тежко ранени при инцидента. Останалите трима продължават да са в реанимация, но без опасност за живота.

Инцидентът стана на 14 септември, около 14:00 ч. на изхода на Плевен в посока Русе. По еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувало възрастно семейство – мъж и жена. Зад тях се движел военният микробус. Пътят е стеснен, тъй като е в ремонт. Според разследващите, шофьорът на микробуса предприел рисковано изпреварване. Насреща, обаче идвала друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж. На място загинал неговият спътник, който бил на предната седалка.

След като бил получен сигнал в спешния център в Плевен, тръгнала линейка. По пътя, обаче тя е била ударена от друг лек автомобил. Линейката се завъртяла и се ударила в стълб. При удара лекарката е с два счупени крака и фрактура на ръката, а шофьорът е с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. Вече не е с опасност за живота.

Дарик

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук