13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пиратско съкровище и прокълнат камък посрещат туристи на остров „Света Анастасия”

От следващата пролет кораб ще извозва туристи до бургаския остров „Света Анастасия”. Две години след началото на старта на европейския проект за превръщането му в туристическа атракция островът е напълно преобразен, но все още пазещ тайни, загадки и легенди, свързани с пиратски битки и заровени съкровища. Тайно съкровище е открито под плоча до олтара на църквата на острова.

Портата на Старата манастирска сграда е автентична от 14 век, а при реставрацията е открит вграден камък с тайнствен надпис.

Освен романтична разходка, островът предлага и място за нощувки- три манастирски стаи и три стаи за гости. Туристите ще могат да прекарат нощта дори в една от стаите, където е сниман филмът „Островът”.

В манастирската лекарна туристите ще пият лечебен чай от билки, отглеждани на острова , а в ресторанта „100 години назад” ще се предлагат автентични манастирски рецепти и смокиново сладко.

Предстои да бъде подредена музейната експозиция, която ще представя миналото на Острова и всичко свързано с него .

Община Бургас е получила разрешение от Министерството на отбраната да ремонтира и фара на загадъчния остров, който направлява корабите от 1889г.

Цялото обновяване на острова е струва около 3 500 000 лв. На „Св. Анастасия” има ток, вода и дори собствена пречиствателна станция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук