9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Писмо до боговете“ с премиера в Бургас

Най-новата белетристична книга на Иван Благоев ще бъде представена на читателската публика в Бургас днес. Авторът на съвременна оригинална проза е избрал за заглавие на сборника един от емблематичните разкази в него – „Писмо до боговете”. Иван Благоев остава верен на себе си и описва времето, в което живеем  чрез образа на малкия-голям човек.

„Разказите на Иван Благоев са изпълнени с финес и лекота. Пъргавата мисъл е облечена в простичката дреха на една като че ли привидно без особено значение случка. Авторът умее да ни ангажира; моралната алтернатива е напоена с жизнен сок, защото той притежава дефицитната способност да разказва чрез обертонове. При него ехото е по-силно от директния удар – катарзисът е постигнат, а гордиевият възел – разсечен без брадва”, пише за книгата Рашко Сугарев.

В Бургас „Писмо до боговете” ще бъде представена от Недялко Йорданов, който заедно с автора кани ценителите на съвременната българска литература да споделят събитието в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино” на 6 септември от 18 часа.

Иван Благоев е роден на 22 май 1944 г. в с. Банево, Бургаско. Автор е на сборниците с разкази „Земни хора“, „Пътека към изгрева“, „Парите никога не стигат“ и на романите „Аркада“, „Стръв“, „Падналите ангели“ и „Свръхдоза“. „Писмо до боговете” е осмата му книга. Под печат е сборник с кратка проза „Косите на Мария”. Писателят е носител на над 15 литературни награди, сред които първа награда за проза на фестивала „Сливенски огньове“ и първа награда за разказ на съвременна тема на списание „Тракия“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук