18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

„Писта Бургас“ 2013 със седмица закъснение

Автомобилният клуб „Вромос Рейсинг Тим“ е получил разрешение от Българската федерация по автомобилен спор, петият старт от националното първенство на писта в Бургас да се проведе седмица по-късно от предварително обявеното. В календара на автомобилистите, състезанието бе планирано за 14 и 15 септември, а сега моторният уикенд ще бъде устроен на 21 и 22, пише RallyXpress. Причината е, че състезанието е в уикенда преди началото на учебната година, а и трафикът е все още натоварен.

От своя страна община Бургас и Областната дирекция на МВР също не са били съгласни да се прави състезание точно в този момент. „Бихме събрали повече негативи, отколкото доволни от пистата“, казва двигателят и основателя на пистовото състезание Радко Петров (на снимката).

„Това е уикенда преди първия учебен ден, хората от южното Черноморие ще се прибират точно в тези два дни, а направлението от Юг към страната ще бъде блокирано. Както и в предишното издание на надпреварата, писта Бургас 2013 е ситуирана на пътния възел Владимир Павлов, което прави комуникацията невъзможна за пътуващите туристи“, допълва. Петров.

Организатор на надпреварата е АСК „Вромос Жакен“, Община Бургас и Българска федерация по автомобилен спорт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук