20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Питат транспортния министър ще има ли газов терминал на „Бургаски корабостроителници”

Съкратените бургаски корабостроители се срещнаха днес с министъра на транспорта Данаил Папазов. Те поискаха да разберат дали Министерството на транспорта ще даде разрешение за промяна на Подробния устройствен план на предприятието и построяването на газов терминал на терена. Според бившият финансов директор на „Бургаски корабостроителници” Веселин Кабов, ако това стане, то там не може да се развива друга дейност и това е края на предприятието.

Данаил Папазов заяви, че трябва първо експертите да си кажат мнението и едва тогава ще се реши дали министерството на транспорта ще даде разрешение.

„За нас е важно, от гледна точка на законодателството, да бъдат спазени всички изисквания по инициатива на съответния инвеститор. Ако това не противоречи, ние като министерство, няма как да им откажем на тях, но това не означава, че просто така ще го дадем, защото и в момента се обсъждат всички варианти по бъдещото развитие на Пристанище – Бургас и дали там ще има такива кейове. Така че, това не е въпрос, на който еднозначно мога да ви кажа – да, ще дадем, или да, няма дадем. Има доста експерти, които преди мен трябва да си кажат мнението”, отговори министър Папазов.

Папазов допълни, че на този етап от транспортното министерството  не е искана промяна на статута на пристанището. Ако се поиска такава промяна, то това означавало, че пристанището може да изпълнява ролята на оператор и на неговата територия може да извършва претоварване на различни видове товари.

Припомняме, че в края на миналата година всички 150 работници от бургаската корабостроителница бяха уволнени, а съдбата на предприятието остава неясна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук