16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Питбул – териер от Русия стана шампион на Киноложката изложба

Питбул-териер от Санкт Петербург стана Шампион в тазгодишното издание на Киноложката изложба. Това е участникът с най-много точки, който продължава да се бори за Световната купа след завършилите три кръга – в Рига /Латвия/ , Киев /Украйна/ и Бургас /България/.

 

Шестото издание на Изложението събра над 1000  расови любимци от 12 държави и за първи път представи специализирана изложба за американски питбул-териер.

Величественият Дог от Украйна и изпълнителната Каракачанка от България си разделиха първото място в дисциплината за млади водачи от 12 до 18 год.

Всички присъстващи станаха свидетели на впечатляваща демонстрация на защита на стопанина при нападение или кражба, както и на редица дефилета, шоу прояви, европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс – дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.

Сред четириногите участници бяха ши – тцу от Латвия, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи – българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак.

 

 

Домашните любимци се оценяваха от квалифицирани съдии от Чили, Испания, Германия, Полша Украйна, Молдова, Латвия, Беларус и България.

 

Инициативата се осъществява от Община Бургас, съвместно със Световен киноложки алианс и Български републикански киноложки съюз.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук