13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Пищна заря за началото на летния сезон в Созопол

Черноморската община обяви бойна готовност за посрещане на хиляди туристи с бляскав концерт в сградата на созополското  читалище. По традиция с чаша вино и „Наздравицата” от Трaвиата, кметът Панайот Рейзи обяви летния сезон за официално открит.

Заедно с това бе закрит фестивала „Созополис „. Залата се оказа тясна за хората, които искаха да чуят и концерта на Тони Димитрова и Орлин Горанов, специален подарък за созополчани .

Рейзи  пожела този сезон да е по-успешен от предишния. И през това лято „перлата на Южното Черноморие ” ще посрещне десетки фестивали, които ще съберат на едно място туристи от цял свят.

От Черноморската община се надяват, че до края на седмицата всички ремонти в Созопол ще бъдат приключени. Древна Аполония  ще разчита и на круизния  туризъм през лято 2014-та. Над 50 луксозни кораба ще акостират през сезона  на Морска гара Бургас, а част от пасажерите им ще посетят именно Созопол. Вече са сключени няколко договора с крузни  компании.

Плажовете край Созопол са готови да посрещнат туристите. 70 полицаи пък ще бъдат командировани  в града от цялата страна. Археологическите разкопки на нос Акин  в Черноморец  и тези в Созопол продължават с пълна сила.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук