13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Пламен Димитров /КНСБ/: Има вариант за плавно увеличаване на осигурителните вноски

„Има развитие по диалога за пенсионната реформа. Обсъдихме няколко варианта за разрешаване на наболелите проблеми в системата. Смятаме, че има компромисен вариант за по-плавно увеличаване на осигурителните вноски. Позицията ни ще стане ясна в средата на идната седмица.” Това обяви в Бургас президентът на Конфедерацията на независимите синдикати /КНСБ/ у нас, Пламен Димитров след срещата си с премиера Бойко Борисов, продължила близо два часа.

„280 млн. лв. повече са влезли в държавната хазна от началото на годината след промяна на Закона за осигурителни вноски. Криминализирането на неплащането на осигурителни вноски, за което се разправяхме 10 години, стана факт от началото на тази година. Има ефект и бизнесът се плаши. Има ли заплаха от затвор, се изпълняват ангажиментите“, каза още Димитров.

От синдиката настояват за промяна в конституцията на България, с която да се криминализира неплащането на заплати. Оттам коментираха, че до момента няма осъден в Бургаско работодател, за това че не е платил на служителите си. Според Димитров, облагането на пенсиите с данък не би било стъпка в правилната посока.

В Бургас, Димитров пристигна за отбелязването на 25-та годишнина от основаването на Регионалната структура на КНСБ. „Към днешна дата можем да се похвалим с 12 общински структури в Бургаски регион. 389 синдикални организации и близо 18 000 членове”, каза от своя страна Здравко Тошков, председател на бургаската структура на конфедерацията.  На еднодневен форум в Морското казино по повода се събраха десетки работодатели, синдикалисти. Събитието уважиха и кметове на Черноморски общини.

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук