11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Пламен Дишков съди Тодор Неделчев за набедяване в убийство

Районен съд – Бургас даде днес ход на частно наказателно дело, образувано по тъжба на Пламен Дишков- Кела срещу Тодор Неделчев. Дишков твърди, че е бил набеден от Неделчев за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов -Мастара, извършено на 21 ноември 2002 г. в Бургас. Кела иска да докаже твърденията си, че Неделчев умишлено е изложил пред Окръжен съд – Бургас опозоряващи го обстоятелства.

снимка: 24 часа, архив

Дишков посочва, че Неделчев в качеството му на свидетел в разпит пред съдия на 19.12.2012 г. по досъдебно производство от 2002 г. му е приписал престъпление, което не е извършил – набедил го за участник в подготовка и осъществяване на убийството.

По молба на Дишков днес Районен съд – Бургас разпореди да бъдат изискани доказателства по частното наказателно дело – преписката по досъдебното производство от 2002 г., по която Неделчев е бил разпитван пред Окръжен съд – Бургас. Съдът даде възможност на тъжителя да уточни с допълнителна молба какви доказателства желае да бъдат ангажирани по настоящото дело като протоколи от досъдебното производство с обяснения на Неделчев като подсъдим и негови показания като свидетел, и като протоколи от съдебни заседания. Съдът допусна за разпит в следващото съдебно заседание да бъдат призовани общо 4 свидетели.

Преди това Районен съд – Бургас отхвърли направеното от защитника на Неделчев искане за прекратяване на наказателното производство и за уточняване на подадената тъжба. Адвокатът поиска това с аргумент, че вмененото на подзащитния му престъпление не е от частен характер и не били конкретизирани позорящите обстоятелства, които се твърди, че бил разгласил. В отказа си съдът се мотивира, че Окръжен съд – Бургас е дал задължителни указания по въпросната тъжба да бъде образувано наказателно производство от частен характер и делото да бъде разгледано по същество.

Съдебното заседание днес бе проведено в отсъствие на Неделчев, като правата му бяха защитени от назначения от съда служебен защитник. В предходно съдебно заседание Неделчев заяви пред Районен съд – Бургас, че не желае да участва в процеса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук