13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пламен мечтае да проходи, нека му помогнем!

С благотворителен концерт в неделя Бургас ще подкрепи 15-годишния Пламен Кавраков от Варна, който страда от детска церебрална парализа. На 25.08 на сцената на Летния театър от 19 часа ще излязат Ваня Костова, Стефан Диомов, „Петте сезона“, Стефан Лалчев и много други, които с творчеството си ще направят крачка към сбъдването на мечтата на Пламен да проходи.

Според лекари в Москва това е напълно възможно чрез лечение със стволови клетки, за вливанията на които са нужни около 37 000 евро. Концертът е част от цялостна кампания, която бургазлийката Мария Ташкова е предприела в помощ на Пламен. Преди три години Мария научава за болния Пламен от форум на българските майки. Със семейството и започват да даряват пари, докато в един момент не осъзнава, че по-голяма помощ ще окаже, ако самата тя се ангажира с търсенето на дарители.

В средата на миналия декември Мария стартира проект за набиране на средства чрез изработване на кукли от чорапи, които сама нарича Чорапчовци. Всеки Чорапчо си има име, интересна история и може да бъде осиновен срещу сума, която да постъпи по сметката на Плами. Така кампанията по събирането на средства за Пламен добива нова актуалност и малко по малко възможността да бъдат извършени оставащите 11 процедури по график започва да изглежда възможно.

Интересното е, че Мария и семейството и никога не са срещали на живо Пламен и тяхната първа среща ще бъде в неделя по време на благотворителния концерт. От днес дарение за Пламен може да бъде направено в „чорапчовски“ кутии, които ще бъдат разположени около Летния театър между 16:00 до 22:00 часа16 и 22 часа, а в деня на концерта- от 10 сутринта до неговото начало.

В случай, че някой желае да помогне на Пламен, но няма възможност да присъства на концерта, може да го направи със SMS на номер 17 777 с текст DMS PLAMI(цената е 1лв и не се облага с ДДС).

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук