16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Пламен Янакиев от РПУ Царево стана полицай на годината

За полицай на годината в Областната дирекция на МВР Бургас бе обявен старши полицай Пламен Янакиев от Районно управление «Полиция» – Царево. При връчване на наградата комисар Милен Димитров подчерта индивидуалния принос и бързата реакция на служителя, осъществена без предварителна подготовка. Припомняме, че в началото на август 2011, безработен 39-годишен мъж от пазарджишкото село Драгор се опита да обере клон на банка ДСК в Царево, като размахвайки самурайски катана и нож поиска 3 хиляди лева в купюри от по 100 лв. Една от служителките успя да натисне паник-бутон, като пръв на мястото на инцидента се озовава старши полицай Пламен Янакиев.

Освен грамота, връчена от Директора Милен Димитров, старши полицай Пламен Янакиев бе награден от Главния регионален мениджър на банка ДСК за Бургас –  Стоян Стоянов, който му връчи лаптоп и сувенир от банката.

При получаване на наградите полицай Янакиев заяви : «Страхът се появи като чувство в мен, но го преодолях, осъзнавайки, че от мен зависи живота на служителите в банката. Ще дам всичко от себе си доверието, което ми гласуваха с тази награда, да бъде оправдано». Служителят благодари на Началника на Районно управление «Полиция» – Царево – главен инпектор Петър Петров, като пожела здраве и успехи на колегите си.

С награда бе отличен и Началникът на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас – главен инспектор Атанас Хаджиатанасов, който бе удостоен лично от Зам. министъра Димитър Георгиев с почетен знак на МВР – ІІІ степен. При получаване на отличието Атанас Хаджиатанасов благодари на всички свои колеги и Ръководството на ОДМВР – Бургас, като наблегна че «целия му професионален живот е минал във вътрешното министерство и винаги се е стремял да работи в екип с колегите си». Главен инспектор Хаджиатанасов изказа благодарността си за оценката от страна на Ръководството на МВР и добави, че и в бъдеще ще продължи да разчита на екипността в работата си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук