21 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Плащаме по-малко за смъртта на Пейо след извънсъдебна спогодба

Делото за смъртта на Пейо Янчев, който бе убит от дърво в центъра на Бургас, може да бъде прекратено в началото на март. Възможност за това дава сключването на извънсъдебна спогодба със семейството на момчето, което загуби живота си преди две години. Предложение за подобнa мярка е направено от кмета на Бургас Димитър Николов. То ще бъде разгледано по време на предстоящото заседание на Общински съвет  – Бургас през идната седмица.

снимка: 24 часа
снимка: 24 часа

Припомняме, че почерненото семейство поиска над половин милион лева кръвнина от местната администрация. Сумата по спогодбата, която общината трябва да плати като обезщетение за причинени неимуществени вреди от смъртта на младия мъж на семейството му, е 554 293 лева. От докладната на кмета, внесена за разглеждане от местния парламент, става ясно, че спогодбата вече е съгласувана с ищците по делото. Ако се стигне до подобно споразумение между страните, община Бургас ще спести над 5 000 лева, както и изплащането на лихви, които до този момент са около 60 000 лева.

27-годишният Пейо Янчев загина на 17 септември през 2012 на входа на общинския паркинг на ул. „Гурко“, когато огромно дърво падна върху него, следствие на силения вятър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук