12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Плевнелиев: Управляващите избраха пътя на реваншизма

 

За съжаление, управляващите избраха пътя на реваншизма, отказаха да разговарят с най-голямата парламентарна група и потърсиха диалог с една партия като Атака. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод случващото се в момента в страната.

Държавният глава, регионалният министър Десислава Терзиева и министърът на транспорта Данаил Папазов присъстваха на официалната церемония по откриването напоследния участък от АМ „Тракия“.

Президентът констатира, че възможността да се постигне диалог между политическите лидери е много трудна, но че в същото време той ще продължава да работи за това.

 

Плевнелиев изрази своето недоволство от това, че за шеф на сектор „Сигурност“ към Министерски съвет е избран човек – Боян Чуков, който открито подкрепя евразийския съюз, зад който стои Владимир Путин, бил дясната ръка на Алексей Петров и ръководел неговото застрахователно дружество „Лев Инс“.

Държавният глава каза, че ако не може да бъде постигнат консенсус на национално ниво, не трябва да забравяме ,че българските политически партии са членове на големите европейски политически формации и че именно те могат да изиграят важна роля в процеса за нормализиране на диалога между политически лидери у нас.

Плевнелиев подчерта важното значение на Европейския съюз, като изтъкна, че България винаги е била силна, когато е била интегрирана и че винаги е била слаба, когато е била сама, сама в блатото.
Плевнелеив заяви, че е крайно време да хвърлим камък в това блато, да раздвижим нещата и в крайна сметка на негово място да се появи една река.

Президентът смята, че София и Брюксел са едно.
„Европейският съюз не е външна политика, Европейският съюз е нашето семейство“, допълни Плевнелиев, запитан какво е мнението му по повод коментарите на посланиците.

 

    7,954Феновехаресване
    2,547последователиследвам
    11,481абонатиабонирам
    Последни новини
    spot_img
    spot_img
    Свързани новини

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук