14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Пленерът “Слънце и бриз” в Гранд Хотел Поморие завърши с изложба

 Пленерът на тема „Слънце и бриз“, който се проведе в Гранд Хотел Поморие, завърши с изложба на готовите творби. Картините ще бъдат показана  в Бургас и София, стана ясно при официалното откриване.

Домакин на пленера беше Гранд хотел Поморие , съвместно с БТА. Творческата среща събра на едно място най-талантливите български художници и писатели, сред които художниците Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Тодор Терзиев, Георги Динев и писателите Кристин Димитрова, Силвия Чолева, Йордан Попов, Калин Донков, Калин Терзийски и други.

Румен Драганов- председател на борда на директорите на Гранд Хотел Поморие заяви, че сътрудничеството между бизнеса и българските творци ще продължи с есенен салон, в който съвместно ще творят артисти и музиканти.

С помощта на БТА предстои да бъде издадена книга с творбите на писателите, които по време на пленера писаха за слънцето морския бриз и за сезона на калкана.  Максим Минчев- генерален директор на БТА  каза, че е изключително доволен от резултата от пленера.

Приветствие към участниците в изложбата имаше от кмета на Поморие Петър Златанов и кмета на Бургас Димитър Николов.  Пленерът завърши с обща снимка за спомен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук