11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Пленерът „Светът е море” в Поморие приключва с изложба

Изложбата на Десетия Международен пленер живопис „Светът е море” – 2013 г. ще се открие на 14 юни, от 18:00 часа във фоайето на НЧ „Просвета 1888”, Поморие.  Своите живописни картини ще представят художници от четири държави – Петрос  Казиридис – Гърция, Марко Вишич – Сърбия, Габриеле Лайграф – Германия и от България – Ваня Кръстева, Ирина Матеева, Иван Пенев, Васил Стойков, Иван Русев, Тихомир Витков, Васко Василев и Ивайло Хаджиначев.

В продължение на десет дни те работиха, за да пресъздадат върху платната атмосферата на града.

Община Поморие кани  любителите на живописното изкуство да споделят с художниците откриването на юбилейната изложба. Тя ще може да бъде видяна до края на месец юни.

 

Остават два дни до откриването на изложбата на Десетия Международен  пленер живопис „Светът е море”  – 2013г. Групата художници, представители на изкуството на четири страни – България, Сърбия, Гърция и Германия, се радват на десет слънчеви творчески дни и вдъхновяваща морска атмосфера. Не случайно бе избрано мястото на провеждане на проявата – х-л „Олимп”, намиращ се непосредствено до пристанището – събирателна точка на енергия, емоции и споделяне на творчески търсения в амплитудите на онова друго измерение – изкуството.

„Светът е море. На пръв поглед, мотото на Международния живописен пленер  е простичко послание към всички нас. Някога, някъде в безкрайния простор на небето, хаосът е първичния елемент в зародиша на Космоса. Бог е сътворил Слънцето и Морето. Морето в Поморие обхваща целия обозрим свят на човека. Слънчевите и лунните пътеки превръщат връзката между хората в един светъл свят на надеждата.

Един  своеобразен кръстопът, пресечна точка на творческите и духовни мисии на всеки един от тези единадесет автори, свързани в „Светът е море” –  Станция Първа от безкрайните спирки по света, водещи към града, закрилян от Света Богородица – Достойно есть.” 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук