11.5 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Победителка от Х- фактор открива туристическия сезон в Созопол

С концерт на Христиана Лоизу ще бъде официално открит туристическия сезон в Созопол на 3 юни 2016година. Концертът на победителката от световното риалити шоу е от 20.30 часа на амфитеатър „Аполония”.

Начало на Лято 2016 г. ще открие кметът Панайот Рейзи, а гости на събитието ще бъдат представители на туристическия бранш в общината, поканени са още министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Вълчо Чолаков, бургаски депутати и кметове на морски общини. Официалната част ще започне от 20.00 часа, ще продължи с концерт на чаровната кипърка и ще завърши с традиционната за Созопол заря.

Концертът на Лоизу е част от Международния франкофонски фестивал „Солей”, който за шести път ще се проведе в морския град. Фестивалът ще бъде открит същата вечер от директорът му Александрина Исайлова.

Фестивалът „Солей” стартира още на 31 май с Международния пленер „Солей” с участието на художници от България, Македония, Румъния и Белгия. В рамките на седем дни ще се проведат 18 събития с участници от България, Македония, Румъния, Мароко, Грузия, Ливан и Белгия. Жителите и гостите на Созопол ще могат да посетят изложби, концерти, прожекции на филми, които представят многообразието на културните образци на страни, членнуващи в Международния Алианс на франкофоните.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук