12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Повече дестинации през това лято на летище Бургас

Влезе в сила лятното разписание на полетите, а с него започват и промените в полетните разписания на авиокомпаниите, изпълняващи целогодишни редовни полети на най-слънчевото летище у нас, както и откриването на летни редовни линии за новия сезон.

Към момента летни редовни полети са планирани до близо 50 дестинации в 20 държави.

С най-голяма честота са полетите до София, Москва, Санкт Петербург, Лондон, Прага, Минск, Варшава, Бърно и Братислава. По всички тези направления през летния сезон летище Бургас ще обслужва полети ежедневно.

С влизането в сила на лятното разписание, националният превозвач „България ер“ увеличава честотата на полетите си до София първоначално на пет пъти седмично, а в последствие и всеки ден.

Редовните полети на Wizz Air до Лондон, Лутън, които в момента се изпълняват три пъти седмично стават ежедневни от 20.06.2016г.

С полети до британската столица четири пъти седмично се включва и Thomas Cook Airlines UK от средата на месец май.

Редовни полети до Манчестър ще изпълняват две авиокомпании (Thomas Cook Airlines UK и Condor). Нюкясъл, Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, Иист Мидландс са другите британски дестинации, до които ще лети Thomas Cook Airlines UK с полети веднъж седмично от месец май.

Полети до Москва, летище Шереметиево са заявили България ер от началото на месец април, а полетите на S7 Airlines до Москва, Домодедово, които в момента се изпълняват пет пъти в седмицата, от края на април ще бъдат всеки ден, като през най-горещите летни месеци ще има по 3 полета всеки ден. S7 ще лети веднъж седмично и до Новосибирск.

Авиокомпания Rossiya ще изпълнява всеки ден полети до красивия Санкт Петербург, а България ер ще лети по това направление три дни в седмицата.

Екатеринбург, Москва, Санкт Петербург , Нижни Новгород, Самара, Казан и Волгоград са дестинации, които влизат в разписанието на летище Бургас в края на май с полети на Ural Airlines.

Редовни полети до руския град Череповец е планирала Severstal Aircompany.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук