14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Повече за концесиите на морски плажове след 13 май

Областните управители на Бургас, Варна и Добрич ще се срещнат с министъра на регионалното развитие, за да обсъдят подробностите около прилагането на последните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, които бяха приети в края на миналия месец. Срещата е насрочена за 13 май, каза за zonaburgas губернаторът на Бургаска област, Павел Маринов.

Северен плаж - Бургас

Без плажове на парче

По думите му, промяна в границите на концесионните територии няма да има. Всички плажове, които не се стопанисват ще бъдат отдадени на концесия. Маринов не коментира какъв е броя на ивиците в Бургас, за които предстои да се организират конкурси за отдаване под наем. Практиката по-големите и неатрактивни плажове да бъдат отдавани на парче обаче няма да сработи през настоящия летен сезон.

„Не очаквам да има някакви разногласия между нас, областните управители и позицията на министерството. Надявам се да стиковаме действията на местните управленски структури и Регионалното министерство във връзка с изпълнението на закона”, допълни Павел Маринов. Той увери, че ще даде повече подробности след срещата.

Наемат ивиците за срок до 20 години

Морските плажове или части от тях с прилежащата им акватория могат да се поддържат и управляват чрез предоставяне на концесия за услуга при условията и по реда на този закон за срок до 20 години. Това решиха депутатите с приемането на промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие на второ четене в края на април. Решението идва след няколко сделки за концесия на плажове за срок от 20 години от 2009-та насам.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук