16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Повече туристи от Унгария в Несебър обеща посланик Юдит Ланг

 Унгарската посланичка Юдит Ланг увери кмета на Несебър, че още след завръщането си в посолството ще разговаря със съответните институции и усилено ще предлага Несебър, като туристическа дестинация на унгарските туроператори, защото смята, че тук туристите от Унгария ще получат сигурност, добро обслужване и най-вече ще видят нещо много повече от море, а именно богата култура и незабравима атмосфера. Юдит Ланг е в Несебър, където под нейния патронаж се проведе Международен футболен турнир на етносите.   

Кметът на Несебър Николай Димитров запозна гостенката си  с условията, които предлага Община Несебър на унгарските граждани. Той посъветва Нейно Превъзходителство винаги, когато унгарски гражданин желае да направи дадена инвестиция за имот, работа и дори отдих да се посъветва с Община Несебър било то лично или чрез туроператорска фирма, защото по този начин неговата сигурност в предприетото начинание ще бъде гарантирана за в бъдеще.  Относно сигурността на туристите през летния сезон, градоначалникът увери Юдит Ланг, че на територията на Несебър и к.к Сл. бряг има достатъчен брой полицаи, които общината спонсорира и през последните няколко година престъпността в района значително е намаляла.

И тъй като малко преди срещата, кметът Николай Димитров и Нейно Превъзходителство Юдит Ланг откриха финалът на футболния турнир „Искам да бъда“, в който за първи път участва чуждестранен отбор и той е именно унгарски, по късно в разговора им се обсъдиха важни спортни инициативи. Градоначалникът сподели за намерението на Община Несебър да бъде изградена многофункционална спортна зала, в която ще се провеждат мащабни, международни спортни събития, конференции, туристически изложения и прочие. Николай Димитров сподели и за проектът, в който е предвидено обновяване на всички спортни терени в населените места на общината. Целта е да се върне старата традиция, отбори от различни страни за провеждат зимните си тренировки тук, защото климата е изключително благоприятен именно за тази цел. Част от този проект вече е осъществен след изграждането на нови спортни терени в Несебър.

Юдит Ланг силно се заинтригува от този проект и сподели, че веднага след завръщането си ще проведе разговори с унгарската футболна федерация. След като по-рано през деня, посланичката имаше възможност лично да разгледа спортната база в Несебър, тя сподели, че ако тук идват да тренират унгарски футболни отбори, ще получат най-добрите условия и то на едни от най-ниските цени от повечето страни в Европейския съюз.

Кметът на Община Несебър Николай Димитров, подари на гостенката си картина с изображение на старинния град и книга с неговата история. Нейно Превъзходителство Юдит Ланг остана истински очарована от подаръка и сподели, че този той истински я е трогнал, защото тя е голям ценител на средновековни църкви и къщи. Именно поради тази причина веднага след срещата Николай Димитров показа на гостенката си отблизо културата и историята на единствения град в България, включен в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО.img_0919.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук