13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Погреби край Карнобат станаха модерна оръжейна база

Старите погреби край Карнобат, където през миналия век се съхраняваха боеприпасите и оръжията на местните поделения, бяха превърнати в модерна складова база. В рамките на една година в доскоро пустеещия район бяха изградени общо четири склада, в които ще се съхраняват оръжия, боеприпаси и суровини за военната промишленост.

Базата ще бъде охранявана при изключително високи нива на сигурност. Предстои до дни да бъде активирано видеонаблюдение, планира се въвеждане и на термовизьори, в момента функционират системите за пожароизвестяване и СОТ инсталации.

Най-близкото населено място по права линия се намира на около 4 км. от базата. Фирма, която закупи старите складове, разкри 15 постоянни работни места, които са заети от жители на община Карнобат. Собствениците планират в следващ етап разширение на базата и създаване на още работни позиции.

По време на официалното откриване на центъра за съхранение на специална продукция стана ясно, че кметът на община Карнобат Георги Димитров  и ръководството на фирмата са постигнали съгласие до края на годината съвместно да ремонтират пътя от града до базата, от което ще се възползват и жителите на селата Хаджиите, Козари и пътуващите към Драгово и Соколово.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук