15.4 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

„Подай ръка“ за първи път в Европа

Единствена по рода си кампания в Европа започва местния Център за психологически изследвания. Основната й цел ще бъде да запознае обществеността с проблемите на хората с увреждания или просто да напомни за тях. Инициативата „Подай ръка“ ще се изпълнява съвместно с общинския превозвач „Бургасбус“. Това обяви днес организаторът на кампанията от ЦПИ, Иван Карагьозов. 

Във всички автобуси от градския транспорт ще бъдат разпространени брошури и постери, свързани с живота на хората с увреждания. Екипът вече е подготвил и видеоклип, който ще бъде излъчван на различни места в града. „Искаме да покажем на хората, че тази социална група я има, че хората с увреждания са част от обществото“, каза Карагьозов при представянето на инициативата днес.

От своя страна управителят на превозвача Бургасбус обяви, че компанията работи отдавна с хора, които имат двигателни проблеми. Близо десет години общинската фирма предлага услугата „позвъни и се вози“ и то на много достъпни цени. Драгнев не пропусна да отбележи и обновяването на автопарка – всички автобуси от градския транспорт на Бургас са адаптирани и за хора с увреждания. Предстоят и дейности по спирките – повдигане на бордюрите, които да направят достъпа още по-лесен в ниско-подовите возила.

След Великден ще бъде изнесен и концерт на хората с увреждания. Мястото все още се уточнява. Като част от кампанията се организира и фотоконкурс, който да провокира всеки човек с фотоапарат. Идеяата е на фоторепортера Румен Раканов. Ако и вие искате да изпратите своите снимки, свързани с живота на хората с увреждания, можете да го направите на имейла не Центъра за психологически изследвания, който може да бъде намерен лесно на официалната му интернет страница.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук