13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Подводен риболов събра най- добрите гмуркачи в Созопол

Турнирът по подводен риболов за купата „Света Марина” събра в Созопол 50 гмуркачи от най- елитните български клубове. Състезатели от 12 клуба ловуваха под вода в залива на Созопол в чест на празниците на града, посветени на Света Марина. С турнира по подводен риболов започнаха традиционните празници на града, чиято кулминация ще бъде на 17 юли. Турнирът е кръг от купата за България и всяка уловена риба носи точки на състезателите.

 В него взеха участие бургаския клуб”Тритон”, който е и организатор на събитието, клуб”Св. Никола”-София, клуб” Св. Николай”-Шабла, клуб „Месембрия”- Несебър и варненските клубове КПСД”Балтек”, „Ватос Про”, „Варна СУП”,Дайвинг център и клуба към ВВМУ.Състезанието бе открито от кмета на Созопол Панайот Рейзи, под чиято егида вече осма поредна година се провежда атрактивния турнир.

Гмуркачите излязоха в открито море с 12 лодки, а състезанието продължи  6 часа. Въпреки топлата вода, която кара рибата да се крие в много дълбоки води, улова бе добър. Кефал, лаврак и морска врана бяха сред трофеите на участниците. Уловът на всеки един участник бе изтеглен от комисия с председател Димитър Попов, ръководител на клуб „Тритон” Бургас в присъствието на участници и гости. Всички награди отидоха във варненските клубове, като състезателите бяха наградени от кмета на Созопол Панайот Рейзи и президентът на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов. С най- богат улов и с купата „Света Марина” си тръгна Марио Христов от КПСД-Варна. Неговите съотборници Милен Кръстев и Апостол Радев си поделиха второто и третото място. Наградата за най- голяма уловена риба бе присъдена на състезателя от „Ватос Про „ Свилен Попов, чийто харпун безпогрешно прободе красив лаврак с тегло 1 кг 370 гр.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук