12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

„Подземният град“ може и да го бъде

Новият програмен период дава надежда за изпълнението на бургаския „подземен град”, обяви на днешното заседание на Общински съвет – Бургас, заместник-кметът по въпросите на културата Йорданка Ананиева. По думите й, проектът остава част от програмата на местната администрация и е почти сигурно, че ще бъде изпълнен. Кога – все още не е ясно.

Изказването на Ананиева идва след запитване на общинския съветник  Евгений Мосинов, който повдигна въпроса за разходите, свързани с изготвянето на проекта и процедурите по прехвърляне на старите бомбоубежища от държавата на общината.

От своя страна кметът Димитър Николов заявява в писмо до Мосинов, че след приемането на идейния проект и издадено Разрешение за строеж на проектантския екип от „Ателие Серафимов Архитекти“ ООД е заплатена сумата от 22 194 лева. Договорът е сключен през 2014 година. Според Николов, общината не дължи никому нищо по този проект.

Изграждането път не започнало заради находище на вода и свлачищни процеси в района. Дейностите обаче са стрували на местната хазна 30 877 лева, а извършените разходи по придобиване на собствеността, прединвестиционното проучване и възлагането на проектиране и строителство са били в размер на 76 031 лева.

Според Йорданка Ананиева, разгодите, направени по този проект, ще бъдат възстановени до края на тази година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук