11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Подкрепяме Арктика с велошествие

Бургаската младежка фондация „Астика” се включва в световна инициатива за съхраняването на Арктика, съобщиха оттам. В тази връзка днес в Бургас ще бъде организирано велошествие, което ще тръгне от КЦ „Морско казино” точно в  17.00 часа. Инициативата е по идея на световната организация „Greenpeace”.

Ентусиастите ще преминат през Морската градина, ще продължат към Парк „Езеро” и ще стигнат до наблюдателницата за птици на входа на Бургас в посока Слънчев бряг.

“Ice Ride” е световен ден за колоездене с цел защита на Арктика, с който се дава възможност на всички хора да излязат на улицата и да покажат на петролната индустрия, че сме силно глобално движение, което няма да отстъпи и да й позволи да експлоатира Арктика за лична изгода.

Не всеки може да изкачи висока сграда или да окупира нефтен платформа, но всички ние можем се включим по наш собствен начин. Няма нищо по-просто от това да се включиш в “Ice Ride”. Всичко, което трябва да направиш е да се облечеш в снежно бяло и да скочиш на колелото! Така от световната организация анонсират събитието на официалната си страница в Интернет.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук