11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Подобриха безопасността на труда в Комплексен онкологичен център – Бургас

„Комплексен онкологичен център-Бургас“ ЕООД изпълни проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, схема за безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001-2.3.03 „Безопасен труд“. Общата му стойност е близо 200 000 лв., от които 158 000 лева безвъзмездна помощ. Финансиращ орган е Агенцията по заетостта, в качеството й на междинно звено по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Голяма част от спечелените средства са използвани за намаляване на професионалните заболявания чрез закупуване на лични и колективни предпазни средства, както и специално работно облекло с по-висока степен на защитеност и експлоатационни качества за предпазване от йонизиращи лъчения. Работещите в КОЦ се сдобиха с предпазно облекло тип „скафандър“ за работа с цитостатици в Отделението по медицинска онкология.

По проекта е внедрена система за управление на здравословни и безопасни условия на труд по стандарт BS OHSAS 18 001:2007. Извършена е модернизация на технологичния процес и обезопасяване на процесите по химиотерапия в „Отделение по медицинска онкология“ чрез закупуване на химическа филтрационна камина.

Проектът е от полза за над 180 души персонал, работещи в медицинското заведение. Той бе администриран  от  четиричленен екип с ръководител д-р Христо Дечев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук