15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Подпалвачът от Созопол се разкая, съдът го остави зад решетките

 „Съжалявам за случилото се. Съжалявам за постъпката си. Няма да се повтори”, каза пред съда днес Павел Господинов. Бургаският окръжен съд остави зад решетките подпалвачът от Созопол.

 Магистратите отхвърлиха искането на защитата му за по-лека мярка заради това, че Павел има цироза на черния дроб и трябва да се лекува. Мотивите за най- тежката мярка ” задържане под стража” са тежестта на извършеното престъпление.

 При  палежа на дървената къща в Созопол-паметник на културата, загинаха трима души. Съдът взе  под внимание и криминалното минало на Павел, както и факта, че обвинението може да бъде преквалифицирано в по-тежко, ако в хода на досъдебното производство се докаже, че той е знаел, че в къщата има хора. В момента му е повдигнато обвинение за палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

 Събрани доказателства сочат, че къщата в Созопол е запалена с 500 милилитра бензин и запалка. Като мотив за палежа е посочено, че през 2009 година Диана и Георги са живели под наем при Павел Господинов и му дължали 600 лева за наем.

 Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас на 28 ноември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук