18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Подпалвачът от Созопол- Харакирито не се яви в съда

Павел Господинов- Харакирито не се яви днес на делото, по което е подсъдим за палеж с причинена смърт на три лица. Това стана причина  Окръжен съд – Бургас да не даде ход на делото. Подсъдимият е редовно призован както за днес, така и за насрочените за 11 и 12 февруари съдебни заседания. Павел Господинов е подсъдим по обвинение за това, че на 15 ноември 2012 г. в Созопол на ул. „Тюлен“, запалил сграда паметник на културата, собственост на „Дарик Имоти България“ АД – София, на стойност 1 715 000 лв. В пожара загинаха три лица.

созопол пожарГосподинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият защитник обаче представи документ от Спешна помощ – Созопол, че днес подзащитният му е потърсил там медицинска помощ.

Съдът установи, че медицинската анамнеза от Спешна помощ – Созопол, не показва влошено здравословно състояние на Господинов.

Съдът изслуша съдебно – медицинска експертиза за неговото здравословно състояние. Според заключението на вещото лице заболяванията му не са пречка да участва в процеса, ако спазва назначената му терапия и не консумира алкохол.

Окръжен съд Бургас не уважи направеното от защитника на подсъдимия искане за допускане на нова медицинска експертиза, тъй като по делото вече са изготвени неврологична и психиатрична експертизи на Господинов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук