17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Подписаха меморандум за развитието на Несебър

В Несебър бе  подписан меморандум за сътрудничество и партньорство между  органите на държавна власт, частния сектор и неправителствени организации за осигуряване на устойчиво развитие на регионалната политика в община Несебър.

С меморандума се цели да се създадат условия за развитие на интензивна комуникация между страните, с цел изработване на общи позиции, постигане на необходимата координация, информационен обмен за бъдещи проекти и програми за развитие и управление  на инфраструктурата на  Пристанище Несебър. Успешната реализация на настоящото партньорство има за цел укрепването на пристанищната инфраструктура и позитивните последици от това върху развитието на туристическия продукт на община Несебър, както и изграждане на базовата инфраструктура, която е задължително условие както за развитието на местната икономика, така и за осигуряването на добър стандарт на живот на населението.

*Вляво: Областният управител, Павел Маринов, до него – кметът на Несебър, Николай Димитров

Партньорството трябва да даде и възможност за изпълнение на нови обществени функции в затвореното преди това пристанищно пространство. С настоящото споразумение ще се постигне хармонично и балансирано развитие, и взаимодействие между района на Пристанище Несебър и градската зона, като се опазва околната среда. Ще се увеличат възможностите на Пристанище Несебър чрез модернизация, реконструкция и иновативно управление на съществуващата транспортна инфраструктура и изграждане на нова такава. Ще се създадат условия Пристанище Несебър да стане предпочитано пасажерско и рибно пристанище. С партньорството ще се осигури възможност за привлекателна жизнена среда на населението и създаване на условия за превръщане на община Несебър във водеща дестинация на Южното Черноморие, за интегриран морски, селски и културно-исторически туризъм в черноморския басейн .

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук