13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Подписват договора за ремонта на ЖП гарата

Последният договор по ОП „Транспорт” ще е за ремонта на железопътна гара Бургас. Това каза на пресконференция министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, по време на която предостави отчета на дейността на министерството от началото на управлението на сегашния кабинет.

гара

Папазов обясни, че миналата седмица е приключила процедурата по обжалване и предстои договорът за извършване на ремонтните дейности да бъде сключен. „Това ще бъде последният договор, който тази седмица ще бъде сключен и ще бъде започнато неговото изпълнение, с което практически неговото изпълнение ще бъде договорено в програмата. Към 30 юни по ОП „Транспорт” за сключени 115 договора, като към миналата година бяха 90”, каза още Папазов.

По думите му, това представлява 99,83% от общия бюджет на програмата. „Практически договореността, която сме постигнали към днешния ден е обхванала цялата ОП „Транспорт”, целия обем. Към миналата година бяха 95%”, посочи министърът. По думите му, общият размер на допустимите по ОП „Транспорт” разходи от сключени договори за изпълнение по програмата е в размер на 3, 67 млрд. лева или 93,74% от бюджета на програмата.

„На бенефициентите предоставихме безвъзмездна помощ в рамките на 2, 38 млрд. лева, което представлява 60,54% . Това е с близо 20 % увеличение за една година или 1/3 от средствата изобщо разплатена по програмата на сертифицирани разходи”, заяви Папазов, цитиран от Агенция „Фокус“. По думите му, министерството се е опитало да наложи едно по-бързо темпо, с което да успее да вкара всички проекти в крак със сроковете, които са обещани в договорите. Данаил Папазов каза още, че от юни 2013 година досега са изготвени 12 законопроекта и са приети 38 подзаконови акта, чиято цел е разрешаване на проблемите в сектора и подобряване на бизнес средата, намаляване административна тежест. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук