11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Подписката за цигарения референдум излeзе на улицата

Освен в централата на СДС в Бургас, подписката за провеждане на референдум за отпадане на пълната забрана за тютюнопушенето на обществени места, вече е на улицата. Подписи се събират на 7 места в града: до Часовника в центъра; в началото на площад „Тройката”; пред централата на СДС на ул. „Богориди” 34; пред Бургаски свободен университет; на паркинга до капаните в Морската градина.

В „Меден рудник” подписката е до втората спирка на автобус 211, а в комплекс „Славейков” – до РУМ „Младост”.

Подписката тръгна и в бургаски заведения. Местата са обозначени със син информационен плакат.

Всеки, който иска да има референдум за цигарите, трябва да попълни в листа трите си имена, ЕГН-то и постоянния си адрес. Личните данни са защитени и се използват само за целите на референдума. В подписката могат да се включат както привържениците на отпадането на забраната, така и противниците. „Искаме този въпрос да се реши честно, това е основната идея на референдума”, поясни областният председател на СДС Костадин Марков.

Основно искане на СДС е референдумът с въпрос: „Да бъде ли премахната пълната забрана за тютюнопушене на обществени места” е да се проведе заедно с парламентарните избори – 2 в 1. Така няма да се изразходват излишни средства, както в случая с ядрения референдум, струвал на данъкоплатците около 20 млн. лв.

Досега са събрани около 3000 подписа, но броят им непрекъснато нараства. За да бъде валиден референдумът, в цялата страна трябва да се съберат 500 000 подписа.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук