11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Подписка за Доника. Любчо заминава за Сърбия в края на февруари

Районните магистрати в Бургас определиха мярка за неотклонение „подписка” спрямо Доника Попова, която открадна кутия с дарения за лечението на Любчо. Бургаските магистрати мотивираха решението си за по-леката мярка спрямо Доника с това, че трябва да се грижи за 6-годишното си дете.

По-стража обаче остава приятелят й Петко Великов. Мъжът има 13 присъди зад гърба си, последната от които ефективна от 5 години. Според прокуратурата в открадната кутия за дарения е имало 400 лева. Доника обаче твърди, че са само 50. Пред съда обявила, че е готова да ги върне.

„Жената може да получи наказание до 8 години лишаване от свобода. Ако възстанови открадната сума, наказанието й може да бъде до 5 години лишаване от свобода”, обяви Христо Колев говорител на Окръжна прокуратура –Бургас.

Петко Великов може да остане зад решетките до 10 години, ако бъде признат за виновен. До момента за лечението на Любчо са събрани 3 000 евро. Единият курс за лечение на детето е около 1 200 лева – сума, която е непосилна за семейството му.

„Нямаше да успеем да се справим с всички процедури. Имахме едно пътуване до Русия, което платихме със собствени средства, но просто дотам са ни възможностите”, каза майката на Любчо, Рая Димитрова.

Семейството ще замине за първия курс на лечение в Сърбия след месец. Заболяването на Любчо не е в най-тежката си форма, което дава шансове за частично възстановяване на зрението му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук