13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Подредихме се в топ 10 на световното по подводни спортове в Перу

Родните национали по подводни спортове се завърнаха от участие в Световното първенство, което се проведе в Перу. Българските спортисти са заели деветото място в крайно класиране, обяви председателят на федерацията по подводни спортове, Атанас Катрафилов на среща днес. 

Заедно с националите Валентин Люцканов, Антон Люцканов и Пламен Арабаджиев те се срещнаха с представители на бургаските медии. На събитието присъства и бащата на трагично загиналия край Созопол Александър Лютаков – Иван, който получи от председателя на федерацията почетен плакет в памет на своя син.

Извоюваното 9-то място в Лима, Перу, националите приемат като успех. Катрафилов каза, че за тях са се класирали домакините на първенството. В световното са се включили участници от 22 държави, като отборно Испания става шампион, а в Топ 3 се класират още Португалия и Хърватия.

Председателят на българската федерация по подводен риболов Атанас Катрафилов отбеляза, че по време на състезанията е имало течение и вълни, а голяма част от отборите са направили добра подготовка, за разлика от нашите момчета, които са пристигнали в Перу 3 дни преди началото на първенството. 

Най-голямата риба е уловена от чилийски състезател и тежи 4.20 кг., а успехът на нашите се базира на 2.25 кг. Атанас Катрафилов благодари за подкрепата на кметовете на морски общини, които са отделили средства за подготовката на отбора. Председателят допълни, че федерацията годишно разполага с 30 000 лв. Бюджет, но са нужни още поне 22 000 лв., за да може да се готвят за състезания. Той допълни още, че през следващата година националите ще участват на Европейско първенство в Испания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук