13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Подробности за убийството в „Меден рудник“: Убиец и жертва имали първа среща, скарали се за наргиле

Заподозряно за престъплението в блок 108 в „Меден рудник“ е непълнолетно лице на 15 години. Това обяви на извънреден брифинг говорителят на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова. По думите й, вече има образувано досъдебно производство за извършено убийство. 

Григоровао бяви, че извършителят и жертвата се познавали от няколко седмици, като са комуникирали главно в социалната мрежа. „Разменили телефоните си и се е стигнало до контакт”, каза Григорова. Ако задържаното момче бъде признато за виновно в извършеното убийство то може да получи до 10 години затвор.

“Сигналът за престъплението е получен в 17.29 часа. Съобщено е за намерен труп. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок“, съобщи директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов.
По думите му, извършителя е задържан рано тази сутрин. При обиска са открити предмети, свързани с престъплението. „На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя. Убийството е извършено с нож, чрез порезна рана във врата”, обясни Калоян Калоянов.

Убиецът и жертвата се скарали за това, къде да пушат наргиле, е установен до момента. Заподозреният е задържан, предстои вземането на 72 часа, повдигане на обвинение. Той не е криминално проявен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук