13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Подхванаха спортния комплекс в „Славейков“

Близо година след първата копка започнаха реалните дейности по изграждането на спортно-медицинския комплекс в „Славейков”. Само за няколко дни теренът бе напълно преобразен. Почти не личи мястото, на което е бил разположен старият, открит плувен басейн. Растителността е разчистена, подготвени са и изкопите за новите съоръжения.

 *Снимка: © Google

Проектът за дългоочаквания спортен комплекс предвижда строителство на открит и покрит плувен басейн, зали за борба и други спортове на закрито, медицински център, хотелска част та дори и подземен паркинг. Изпълнява се от БФБ, в партньорство с Община Бургас и дружеството „ЕВРОБУЛ БФБ“.

 *Така трябва да изглеждат част от сградите в новия спортен комплекс, според проектоното предложение

Срокът за изпълнение обаче е 24 месеца. Припомняме, че първата копка на обекта бе направена през миналата година, което означава, че федерацията по борба тепърва ще наваксва в строителството.

*Сградата на стария плувен комплекс се руши от години

Теренът, върху който ще строи инвеститорът, е общински. Стойността на предвидената инвестиция е около 38 милиона лева. След изтичане на 30-годишния срок на договора с Община Бургас за ползване на нейния терен, тя ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени съоръжения и сгради.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук