9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пожарът край Граматиково е излязъл извън направените ограждения от огнеборците

Пожарът край село Граматиково е излязъл извън направените ограждения от огнеборците. Това съобщи за Радио „Фокус“-Бургас кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. „За съжаление рано тази сутрин пожарът е излязъл от загражденията, които вчера бяха направени от гасаческите групи. Участъкът е доста стръмен, с дерета, като огънят се е насочил към боровата гора“, обясни Янчев.

По думите му успокоителен е фактът, че засега в района няма вятър, който да създаде опасност на пламъците да се разраснат.

„През нощта са дежурили горски служители, сега се сформира нова група, която да се присъедини към огнеборците на място”, допълни още Янчев. Той изрази надежда пламъците да бъдат овладени преди периметърът на огъня да се разрасне.

Кметът на Община Малко Търново подчерта, че след коментиране на обстановката с пожарникарите, е решено, че на този етап не е налице необходимост от включване на хеликоптер в борбата с огнената стихия край село Граматиково.

Бежанци предизвикаха пожар край село Граматиково, община Малко Търново. Сигналът за забелязан пушек е подаден от жители на село Граматиково между 09.30-10.00 часа на 6 септември. В това време са заловени и група от 7 души бежанци, а малко по-късно е заловена и втора група бежанци. По информация на кмета на община Малко Търново пожарът най-вероятно е запален от бежанците от първата заловена група.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук