10.4 C
Бургас
сряда, май 29, 2024

Показват в изложба осветените сгради в Бургас

 Осем от емблематичните сгради на Бургас вече са осветени благодарение на кампанията на ГЕРБ „Светлините на Бургас“.  Това са Драматичен театър „Адриана Будевска“, НАП-Бургас, Концертна зала „Иван Вульпе“, Оперно-филхармонично дружество, Църквата „Св. Николай Чудотворец“ в кв. Сарафово, Медицински център „Св. Георги Победоносец“, сградата на Механотехникума и част от дърветата по булеварда край Морската градина. Предстои да бъде осветен дворът на училища „Иван Вазов“ и „Константин Фотинов“.
gerb_izlojba.jpgАкцията стартира в началото на декември миналата година. Използвани са 177 осветителни тела, изградени са кабелни трасета и самостоятелно захранване. Стойността на вложените средства до момента е 18 500 лв. Парите за осветяването са осигурени с помощта на спонсори и приятели. Целта е да направим Бургас по-красив град, да грейне по модел на големите европейски градове.
Паралелно с това от ГЕРБ направихме проучване сред бургаската общественост. Чрез търговската мрежа в града бяха разпространени 20 хиляди флайера. Резултатите от тях предстои да бъдат обработени. Така ще разберем кои други сгради бургазлии желаят да бъдат осветени. 
Сблъскахме се и с не малко спънки. Основният проблем в Бургас е, че най-красивите сгради в града са държавни. За да бъдат осветени, се оказа, че е необходимо специално разрешение от Министерски съвет, което все още се бави. Това ни попречи до момента да осветим сградите на жп гарата и на Областна управа. Друг проблем се появи при сградите, които са паметници на културата. За тях пък трябва разрешение от НИПК в София.  Резултатът, който постигнахме, ни радва. Посрещнахме коледните и новогодишни празници с повече светлина и настроение. Инициативата ни ще продължи, за да стане Бургас по-атрактивен за туристите и гостите му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук