18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Показват малко известни материали във филма за Петя Дубарова

20-годишнината на музей „Петя Дубарова“ ще премине под знака на различното и новото. „Безспорно един от акцентите за отбелязването на юбилея е филмът за Петя Дубарова. Музеят имаше нужда от такъв продукт, за да постигнем едно автентично представяне на личността на Петя Дубарова. Филмът е документално-поетичен.

В него неизменна част е поезията на Петя. Видеото ще се прожектира на ученици с образователна цел“, каза сестрата на незабравимата бургаска поетеса Елица Дубарова.  Филмът е озаглавен „А имах толкоз много да ви кажа…“ и ще бъде показан на 15 април, сряда, от 18:00 часа в Дома на нефтохимика.

Продължителността му е 51 минути и 27 секунди. „В лентата са използвани много архивни кадри, ръкописи, както и по-съвременни интервюта с Недялко Йорданов и Христо Фотев. „А имах толкоз много да ви кажа…“ е една смес от всичко, което може да опише живота на Петя Дубарова“, каза режисьорът Александър Томов.

Музеят ще получи и нова визия за 20-ия си юбилей. „Предстои цялостно обновяване на дворното пространство на къщата на Петя Дубарова. Надяваме се то да стане много по-привлекателно и повече хора да посещават музея“, каза зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева. 

Юбилеят ще бъде отбелязан и с едно незабравимо литературно приключение. То ще събере всички, които под една или друга форма са участвали в конкурса „Петя Дубарова“ и са били отличавани. Кулминацията на литературните работилници ще бъде на 7 август.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук