15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Полицаите в Приморско с нова сграда

Новата сграда на Районно управление “Полиция” – Приморско, разположена на ул. „Странджа” № 16 в града, бе открита официално днес от заместник министърът на вътрешните работи – г-н Димитър Георгиев, директорът на областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров и зам. кмета на Община – Приморско – г-н Милчо Милев.

Сградата е предоставена на МВР с решение на предишния съвет Общински съвет – Приморско по инициатива на бившия кмет – г-жа Лиляна Димова, като близо тригодишната идея по реконструиране и реновиране на бившата сграда на Община Приморско, благодарение усилията на местна и изпълнителна власт, от днес вече е факт. Общата разгърната площ на новата полицейска сграда е 800 кв.м., като оборудването й заедно с обзавеждането костват общата сума от 220 000 лв. Церемонията по откриване на обновеното полицейско здание започна с тържествено слово на заместник министърът на вътрешните работи – г-н Димитър Георгиев, който благодари на управата на Община Приморско в лицето на кмета – Димитър Германов и предишния кмет Лиляна Димова, на Общински съвет – Приморско в лицето на председателя му г-жа Миглена Барцулева и посмъртно на предишния председател г-н Пламен Георгиев, благодарение на чиято активна работа, новата сграда на полицията в крайморския град е финализирана. Г-н Георгиев обяви, че за нуждите на служителите в ОДМВР – Бургас са дадени 15 полицейски автомобила и 13 мотора за звено „Сигма”към сектор „Пътна полиция” ОДМВР – Бургас, които да подпомогнат работата на служителите на реда в предстоящия летен сезон. Общата стойност на направената в техника инвестиция е в размер на 500 000 лв.

В тържествено слово от името на кмета на Община Приморско – Димитър Германов, който по уважителни причини не присъстваше на церемонията, заместникът му – г-н Милчо Милев благодари на полицейските служители за отличната работа, като декларира безрезервната подкрепа на местната власт и в следващи начинания, важни за полицейската работа. Заместник кмета изтъкна искреното си задоволство от новата за МВР и Община Приморско придобивка, като обясни че тържеството е двойно – откриване на новата полицейска сграда и отбелязване празника на крайморската Община – 24 май.

В заключение на официалните слова, Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров благодари и отличи символично с почетен плакет за съвместно сътрудничество : изпълнителят, реализирал проекта за новата сграда на РУП – Приморско – Михаил Спасов, кмета на Община Приморско – Димитър Германов, предишния кмет на крайморската община – Лиляна Димова и посмъртно предишния председател на Общински съвет – Приморско – Пламен Георгиев. В тържествените си думи комисар Димитров отбеляза приноса на полицейските служители от Приморско по гарантиране реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите на Република България, като им пожела по-лек летен сезон и запазване на амбицията и професионализма, показвани до момента.

Отец Гавраил от храм „Св.Св. Кирил и Методий” в Приморско прочете молитва за благоденствие и освети новата полицейска страда и техника. С плисване на вода и разрязване на националния трикольор, сградата на Районно управление “Полиция” – Приморско, разположена на ул. „Странджа” № 16 в града, бе открита официално днес от заместник министърът на вътрешните работи – г-н Димитър Георгиев, директорът на областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров и зам. кмета на Община – Приморско – г-н Милчо Милев.

Гости на тържествената церемония бяха : Областния управител на Бургас област – г-н Константин Гребенаров, Директорът на Специализирана административна дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” – МВР – главен инспектор Иван Иванов, Председателя на Бургаската търговско-промишлена палата – г-н Цанко Иванов, секретарят на Община – Приморско – г-жа Мария Георгиева, председателят на Общински съвет – Приморско – г-жа Миглена Барцулева, представители на съдебната власт и прокуратурата, общински съветници и кметовете на съставни селища, разположени на територията на Община Приморско и съидейници, подкрепили мисията по обновяване сградата на Районно управление “Полиция” – Приморско.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук